دکتر زهره نیکبخت در گفتوگو با
طبنا(خبرگزاری سلامت) افزود: جوش های زیر پوستی دانه های ریز کمی برجسته زیر پوست هستند که ظاهرا خود شخص می توانند آن را تشخیص دهند و دیگران آن را در صورتی که بزرگ شوند خواهند دید.
وی ادامه داد: جوش های زیرپوستی در پوست های مختلف می تواند ایجاد شود و گاهی اوقات کیست های عرق اند که زیر پوست تشکیل می شوند که با درمان پزشکی کاملا از بین می رود. زمانیکه شخص ورزش می کند یا در مناطق گرم قرار می گیرد این میلیاهای ایجاد می شوند.
نیک بخت افزود: گاهی اوقات جوش های زیر پوستی کمدن های ریزی هستند که از تجمع چربی در منافذ دفع چربی پوست ایجاد می شوند و با درمان ضد آکنه و شستشوها با مواد بهداشتی بهبود خواهند یافت اما اگر بمانند ممکن است به جوش های چرکی بزرگتری تبدیل شوند.
این متخصص پوست و مو گفت: بروز جوش های زیر پوستی روی پوست خطر جدی برای افراد ندارد اما زیبا نیست، اگر کمدن ها و جوش های زیرپوستی سیاه رنگ بمانند می توانند تبدیل به جوش های بزرگتری شوند که درمان آنها سخت تر است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد جوش بسته به نوع پوست افراد متفاوت است، اظهار کرد: جوش هایی که روی پوست خشک، نرمال یا چرب ایجاد می شود با هم متفاوتند.
نیک بخت در پاسخ به این پرسش که آیا توع تغذیه هم در ایجاد جوش زیرپوستی موثر است، گفت: استفاده از غذاهای چرب یا خیلی شیرین و انواع کاکائو و شکلات به مقدار زیاد در افراد دارای پوست های چرب باعث می شود تا جوش های زیرپوستی در این آنها بیشتر شود.
جوش های زیر پوستی و آثارش
این متخصص پوست و مو افزود: اگر فرد از نظر بهداشتی به پوست توجه نکند، پوست دچار آسیب خواهد شد، منظور از آسیب این است که پوست ظاهری نازیبا پیدا کرده و یا میلیا ها بسیار درشت می شوند که شاید برای درمان آن نیاز به پزشک متخصص باشد یا کمدن های سیاه رنگ به جوش و آکنه های چرکی بزرگ شوند که آن هم نیاز به درمان پزشکی پیدا می کند.
وی با اشاره به گروه هایی که بیشتر ممکن است دچار جوش زیر پوستی شوند، اضافه کرد: افرادی مانند تکنسین های فنی و مکانیکی و ... که با مواد چرب سر و کار دارند بیشتر از سایر افراد دچار جوش های زیر پوستی می شوند که علاوه بر صورت در سایر قسمت های بدن هم ممکن است دچار اینگونه جوش شوند.
نیک بخت درباره درمان های خانگی جوش های زیرپوستی گفت: اولین درمان خانگی یا بهداشتی شستشوی مکرر با مواد شوینده صحیح نه هر چیزی که به دستشان می رسد، است که در مراحل اولیه بروز جوش با همین کار رفع می شود، اما اگر مدت ها این جوش ها باقی بماند و بزرگ شود و روی پوست ردی بگذارد بهتر است که به پزشک مراجعه شود.
از ماسک پوست مناسب استفاده کنید
این متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک صورت هم باید به درستی انجام شود، ادامه داد: اگر افرادی که قصد استفاده از ماسک دارد بدانند که چه ماسکی را با چه روشی استفاده کنند می تواند موثر واقع شود. به عنوان مثال اگر برای پوست های چرب از ماسک هایی استفاده کنند که چربی پوست را کاهش دهد یا برای پوست خشک از ماسکی استفاده شود که رطوبت رسانی کند، می تواند کمک کننده باشد.
وی درباره دستکاری جوش های زیرپوستی برای خارج کردن آن، اظهارکرد: این کار اصولی نیست؛ اولا فرد مطمئن نیست که دستش تمیز است یا نه یعنی ممکن است در فاصله شستن دست تا خارج کردن جوش، دست آلوده شده باشد و این آلودگی را به پوست منتقل می کنند.
نیک بخت ادامه داد: علاوه بر این ترکاندن این جوش ها جر اینکه فشار بر بافت اطراف می آورد باعث می شود تا دهانه منافذ اطراف جوش بسته شود و پس از مدتی می بینند که چند جوش دیگر ایجاد شده است که علت آن را نمی دانند. جوش اصلا نیابد دستکاری شود چراکه طی چند روز بالاخره خود به خود خوب می شود و جایش هم نمی ماند.
این متخصص پوست و مو افزود: وقتی پوست دستکاری می شود علاوه بر اینکه ایجاد حفره می کند لکه قرمز هم ایجاد می کند که با تابش نور خورشید به لکه قهوهای تغییر می کند که برای از بین بردن آن باید از لیزر استفاده کرد.
کورتون روی پوست نزنید
وی ریختن مواد داخل آمپول بتامتازون و دگزامتازون را روی پوست برای از بین بردن جوش های زیر پوستی را کار نادرستی دانست، تصریح کرد: آمپول های بتامتازون و دگزامتازون کورتیکواستروئید هستند و می توانند التهاب را حتی موضعی سریع کم کنند. زمانیکه کرم کورتیکواستروئید را مصرف کنید پوست شفاف تر و سفیدتر و خوش رنگ تر می شود.
نیک بخت اضافه کرد: اما بعد مدتی حالت جبرانی پیش می آید و عروق باز و پلارژن سازی می شود. یعنی تمام رگ ها سطحی، قرمز و باز می شوند و کم کم اگر عادت به این کار کنند این قرمزی ها به جز درمان های خیلی سنگین تر مانند انواع لیزر و درمان های طبی برطرف نمی شود.
این متخصص پوست و مو تاکید کرد: زدن کورتون به پوست بویژه پوست به مدت طولانی خطرناک است.
خبرنگار: محمدسیاح
نظر شما